'De Hooizolder'

Une belle histoire...

‘Le Fenil’ is een gebouw met een rijke geschiedenis.

Het gebouw werd opgetrokken in 1800 in de Ardense Condroz. In 1970 vond het gebouw zijn bestemming als hotel. In 2010 kwam het nog originele hotel met zeven kamers in handen van Curina en Jurgen terecht. Sindsdien werd Le Fenil eigenhandig door de eigenaren, via constante renovaties, verbouwingen en uitbreidingen, getransformeerd naar een echt gastronomisch charmehotel in het hart van de Ardennen te Celles, één van de mooiste dorpjes van Wallonie.

 
 
 
 

In 2016 kwam de eerste uitbreiding van Le Fenil met het toevoegen van de Orangerie - de ruimte waarin zich het restaurant bevindt. In deze eetzaal wordt de dag gestart met het ontbijt en afgesloten met een gastronomische avond. Dit alles met een prachtig zicht op het dorp van Celles en zijn natuur. In hetzelfde jaar werd het voormalige restaurant omgebouwd tot een extra 8ste kamer op het gelijkvloers.

 
 
 
 

Een jaar later, in 2017, werd het annex gebouw geopend en werden nieuwe ruimtes voorzien voor het ontbijtbuffet en het salon. Eveneens in hetzelfde jaar werden nog eens twee comfort kamers toegevoegd en werd hét hart van Le Fenil, de keuken, uitgebouwd. Hier wordt door de eigenaren de dag om gewerkt om de gastronomische arrangementen waar te maken.

 
 
 
 

Le Fenil beschikt anno 2021 over 10 unieke kamers, waarvan drie charme kamers en zeven comfort kamers. Om tegemoet te komen aan de noden van de gasten van Le Fenil en om hun verblijf zo comfortabel mogelijk te maken, worden de kamers nog steeds jaar na jaar aangepast en opgefrist. Nieuwe projecten blijven een uitdaging en zijn nooit veraf...

 
 

Jurgen en Curina verzorgen er met genoegen uw verblijf, dat via een culinair arrangement geboekt kan worden.

Deze plek is tevens de toegangspoort tot de Ardennen, het ideale vertrekpunt voor talrijke wandel- en fietsroutes of culturele ontdekkingen.

Dankzij het beperkt aantal kamers, verblijft u bij ons in een oase van rust in de natuurlijke omgeving van Celles.
Rue Saint Hadelin 27
5561 Celles

Hotel Le Fenil Facebook
Hotel Le Fenil Zoover
Hotel Le Fenil Tripadvisor
Bezoek onze fansites
+32 (0)82 66 67 60
info@hotellefenil.be